CV

Aan mijn loopbaan als journalist ging een andere vooraf. Van 1980 tot 2001 werkte ik als jurist o.a. bij de Stichting de Ombudsman, het Clara Wichmann Instituut en als Ombudsvrouw in Drenthe.

Ook in die tijd publiceerde ik regelmatig en trad ik als juridisch deskundige op in radio en televisieprogramma’s. Daarnaast schreef ik een aantal artikelen over mijn ervaringen als ouder van een doof kind.

In 2001 gooide ik het roer om. Het werk als juridisch hulpverlener stond me tegen. Het voelde als dweilen met de kraan open.

In Utrecht leerde ik het vak journalistiek op de Hogeschool Utrecht in de cursus Journalistiek voor Academici. De jaren daarna werkte ik afwisselend als verslaggever in loondienst en als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers.

Vanuit mijn achtergrond in de hulpverlening liggen onderwerpen in de zorg me nog na aan het hart. Maar liever begeef ik me op andere terreinen. De afgelopen jaren schreef ik honderden artikelen over kunst en cultuur voor De Stentor en de Gelderlander. Andere onderwerpen zijn Reizen en Buitenleven.

Inspirerend is de plek waar ik woon, een oude boerderij in Cortenoever tussen Brummen en Zutphen. Hier zijn mijn twee kinderen geboren en hierheen ben ik na allerlei omzwervingen in 2001 weer teruggekeerd met mijn partner Frits van Schagen en onze kinderen , Simone (1985)en Splinter (1988).

De kinderen studeren nu elders en zijn er alleen nog in het weekend. Een leeg nest, maar als journalist zijn mijn dagen meer dan gevuld.

blank.jpg