Publicaties - Zorg en medisch

Moet het zo eindigen?

Gepubliceerd In de Wegenerkranten van 5-4-2012

Er zijn al veel boeken geschreven over dementie, maar het boek dat Marianne Asman schreef over haar dementerende vader is anders. Ook zij beschrijft het aangrijpende proces van geestelijke aftakeling, maar meer dan dat is haar boek een aanklacht tegen de falende professionele hulpverlening rond dementerende ouderen

Lees meer: Moet het zo eindigen?

 

Neurofeedback succesvol bij migraine en ADHD

Twintig jaar migraine, alle pillen en diëten al een keer geprobeerd en nu na dertig uur neurofeedback van de migraine af. Zou het echt mogelijk zijn? Simone Vroom (51) is het levende bewijs. Ze kan het nog nauwelijks geloven. Ze had wekelijks migraine en nu bijna niet meer. En zij is niet de enige. De Neurofeedback Group Nederland claimt bij 80% van hun hoofdpijnpatiënten succes te hebben

Lees meer: Neurofeedback succesvol bij migraine en ADHD

 

Migraine en mindfulness


In Hoofdzaken, oktober 2011 

 Mindfulnesstrainer Edith van Rijn geeft specifieke trainingen aan migrainepatienten en werkt mee aan wetenschapelijk onderzoek naar de effectiviteit van mindfulness bij migraine.

Lees meer: Migraine en mindfulness

 

Veilig bevallen zonder stress


In Gelrevue 9-2011
Wat wil een zwangere vrouw nog meer? Een huiselijke comfortabele omgeving om in alle rust te bevallen met het veilige gevoel, dat maar een deur verder een gynaecoloog beschikbaar is. Het nieuwe verloskundig centrum bij Gelre Ziekenhuis Apeldoorn biedt straks die faciliteit.

Lees meer: Veilig bevallen zonder stress

 

Dutje als wapen in de strijd tegen slaaptekort


Gepubliceerd in De Stentor en andere Wegenerkranten van 24-11-2010
Slaapwetenschappers zijn ervan overtuigd dat een dutje overdag een heilzaam effect heeft. Dat geldt niet alleen voor zieke en oude mensen, maar voor iedereen.

Lees meer: Dutje als wapen in de strijd tegen slaaptekort

 

Neem je dromen serieus

De Stentor 13-5-2011
Neem je dromen serieus
(in de Stentor en overige Wegener kranten van 13-5-2011)
Iedereen droomt, maar niet iedereen onthoudt zijn dromen. Je kunt de gekste dingen dromen en er je schouders over ophalen. Dat is jammer, want dromen kunnen een belangrijke boodschap bevatten.

Lees meer: Neem je dromen serieus

 

Pagina 1 van 2

blank.jpg