Bel Agnes van Brussel: 06 209 63 489     


Katharina Vermeulen

 Dochter Katarina neemt fakkel van Bram Vermeulen over; Zangeres Katarina Vermeulen zingt in theater Bouwkunde liedjes van haar eerste CD

 

“Als je me naar mijn favoriete zanger vraagt dan noem ik als eerste Otis Redding. 

Ik ken zijn nummers van voor tot achter: De muziek, de teksten, zijn adem. Hij zingt alsof zijn stem een blaasinstrument is en dat kunnen er maar weinig”. Katarina Vermeulen praat graag over muziek en over de platen die ze draait. ‘Draaien’ is het goede woord, want vinyl is haar liever dan de modernere opnamen. Van blues en soul houdt ze het meest, vooral van de oudere . Een voorkeur, die ze deelde met haar vader Bram. In september is het drie jaar geleden, dat ze hem dood aantrof in zijn bed in een Toscaans vakantiehuis. Een enorme schok, die in ze in eerste instantie verwerkte door hard te werken. “Het is gemakkelijker om hard te werken dan verdriet toe te laten” vertelt ze. “Maar uiteindelijk moest ik wel, toen ik op een ochtend wakker werd met een half verlamd gezicht. Het was gelukkig tijdelijk, maar ik heb er wel van geleerd. Yoga helpt me nu om mijn energie beter te verdelen.”

Na de dood van haar vader nam Katarina de fakkel van hem over en vulde met zijn partner Shireen Strooker en ander bevriende artiesten de al geboekte programma’s in de theaters. In het programma ‘Hommage aan Bram’ maakte Katarina diepe indruk. “Ze heeft dezelfde diepe donkere stem van haar vader geërfd. Maar niks geen rasp, die hij wel had, ze zingt kraakhelder” schrijft de pers. Het lied “Geef me een goede reden en ik zing” lijkt een startsein voor haar eigen zangcarrière.

Voortdurend geïdentificeerd worden met je vader is voor kinderen van artiesten niet altijd leuk. Maar Katarina haalt haar schouders erover op. “Ik bèn toch gewoon zijn dochter”. Wel merkt ze dat de oude piano van Bram, waarop ze zichzelf op het podium begeleidt in de pers een eigen leven leidt. Misschien juist omdat het Brams piano is. “Maar ik zing ook graag los van de piano.” Haar eerste cd Walk With Me met engelstalige door haar zelf geschreven liedjes kreeg een goede pers en is een mooie aanleiding voor serie concerten. Aanstaande zaterdag zingt ze in het theater, waar haar vader Bram een voorliefde voor had. Met al zijn soloprogramma’s kwam hij naar Deventer. Katarina verheugt zich enorm op haar optreden. Zingen en spelen is voor haar puur plezier. Natuurlijk soms ben ik wel eens minder tevreden over mijn zang en muziek, maar dan zeg ik tegen mezelf: “He, ik was hier toch om lol te maken.” Er is geen dag dat ze niet zingt. Het maakt niet uit waar. “Ik zing op de fiets, bij de supermarkt, in het café, gewoon overal.”

Op die manier kwam ze in contact met (bassist/gitarist/producent) Ralph Brink. Hij hoorde haar zingen en de zuiverheid van haar stem viel hem op.” Toen hij erachter kwam dat ze ook nog mooie liedjes schrijft, zijn ze samen aan het werk gegaan. Het resultaat ligt nu in de winkel en is zaterdag te horen in Bouwkunde.

Concert Katarina Vermeulen in de muziekkapel bij Theater Bouwkunde in Deventer, za 21/7 21uur, toegang gratis

 

Een Leidse familie in de vorige eeuw

09

Lees meer

© Agnes van Brussel 2021  |  Website door Buro Zutphen