Bel Agnes van Brussel: 06 209 63 489     


Lichtsculpturen en kunstwerken geinspireerd op de natuur

 Luitgard Schultz exposeert als eerste op de nieuwe ‘Zutphense Galerij’ van Kunsthuis Dat Bolwerck. Op deze plek in het koetshuis exposeren kunstenaars uit de regio Zutphen recent werk naast de tentoonstelling in de benedenzalen. 

Wie binnen komt in de hal van Dat Bolwerck maakt al direct kennis met haar werk.  Daar hangt een van haar lampen, van doorschijnend papier. De naam lamp past eigenlijk niet. Schultz maakt lichtsculpturen in allerlei gedaanten, staand, liggend, zwevend, dansend. Vaak maakt ze deze lichtsculpturen in opdracht, voor een specifieke ruimte in nauw overleg met de opdrachtgever. 

Ze houdt van het ambacht, maar vindt gelukkig ook nog tijd voor vrij tweedimensionaal werk. De natuur is haar grote inspiratiebron, maar dan vooral het rauwe, wilde en vergankelijke van de natuur. Ze is geboren aan de voet van de alpen en toonde dat vorig jaar met het maken van reusachtige berglandschappen op de zolder van dat Bolwerck, Dit jaar maakte ze vooral klein werk, geïnspireerd door het blad van de Hosta.  Ze onderzocht hoe het Hostablad aan het eind van het seizoen verschrompelt en allerlei kronkels en vormen aanneemt. Het is bijzonder dat je in haar weergave van het verschrompelde Hostablad ook iets terugziet van haar lichtsculpturen.

Expositie tot 3 november in Dat Bolwerck, www.datbolwerck.nl

Een Leidse familie in de vorige eeuw

09

Lees meer

© Agnes van Brussel 2021  |  Website door Buro Zutphen